Meteen naar de inhoud

Energetisch werken

Wij mensen zijn tot veel meer in staat dan we denken. We hebben namelijk een zelfhelend vermogen. Denk maar aan een wondje op je hand: het geneest vanzelf. En zit je er even geestelijk doorheen, dan kan het al helpen om vroeg naar bed te gaan of juist de bloemetjes buiten te zetten. Maar bij ernstiger klachten heeft ons zelfhelend vermogen een duwtje van buiten af nodig. Energetisch werken activeert het zelfhelend vermogen.

Energie is overal. In onszelf (in onze spieren, organen en gedachten) en ook om ons heen (o.a. energie van anderen, van groepen, van straling). Elk mens heeft een laag energie om zich heen.
Gevoelige mensen nemen veel energie over van anderen of worden er sterk door beïnvloed. Ze slaan dit onbewust op. Hun eigen energie raakt daardoor in onbalans. Daar kunnen ze soms veel last van hebben. Door energetisch werk kan deze energie weer in goede banen geleid worden.

Een bekende vorm van energetisch werken is Reiki. Ikzelf gebruik echter een andere techniek waarbij ik werk met zachte aanrakingen op bepaalde lichaamsdelen. Ook bekend als Regenesis Healing. Vroeger werd dit wel magnetiseren genoemd.

Vooral in het nek- en schoudergebied wordt veel spanning vastgehouden, die ik wegneem door een soort reset aan het zenuwstelsel te geven.  Lichamelijke spanningsklachten en blokkades verdwijnen meestal snel en cliënten worden vaak rustiger, voelen zich “lichter” en blijer.

Lees verder bij pijnklachten en emotionele klachten

Energetisch werken versterkt de effectiviteit van andere behandelingen, complementair of regulier.