Meteen naar de inhoud

EFT en angsten

Veel cliënten in mijn praktijk komen voor de behandeling van de meest uiteenlopende angstklachten: faalangst, angst voor dieren, angsten die zich uiten in hyperventilatie, vliegangst, straatangst enz. EFT staat voor Emotional Freedom Techiques en is afkomstig uit Amerika.

Het is een zusje van NEI en heeft overeenkomsten met EMDR. De methode gaat ervan uit dat klachten verstoringen zijn in het energetische systeem van je lichaam. EFT is een combinatie van acupressuur en het laten samenwerken van de linker en rechter hersenhelft. Het herstelt het energiesysteem van het lichaam waardoor negatieve emoties en lichamelijke klachten verdwijnen. Door de uiteinden van de energiebanen (meridianen) aan te tikken wordt de storing opgeheven.

Na de behandeling leer je om EFT bij jezelf toe te passen.

José:
Ik voelde ineens dat ik meer lucht en ruimte kreeg. Nu, een paar weken later, voel ik me nog steeds licht. Het geeft me een heel blij en hoopvol gevoel. Het lukt me goed om EFT zelf toe te passen.

Tonny:
Ik heb meer dan 15 jaar last gehad van straatangst. Daardoor durfde ik niet alleen met de auto weg en kon ik niet buiten de deur gaan werken. Mijn hele leven is nu veranderd: na 2 maanden had ik een baan in een andere stad!