Ervaringen van clienten

Renate, 32 jaar over veel te emotioneel reageren
Ik voelde me door Monique echt begrepen en ik kon helemaal mezelf zijn en eerlijk zijn over hoe ik me voel. Ik kreeg precies wat ik nodig had en ik voelde me na elk gesprek sterker. Ik kan nu mijn eigen gedachten sturen en kiezen voor mezelf. Ik heb geleerd om mijn emoties niet de overhand te laten nemen en in plaats daarvan te handelen vanuit mijn innerlijke rust. Er is voor mij duidelijk geworden wat het verschil is tussen wat ik wil en wat ik nodig heb. Natuurlijk heb ik me af en toe oncomfortabel gevoeld in het veranderen van mijn gedachten maar dat heeft alleen maar bijgedragen aan het feit dat ik me nu zoveel sterker voel. Daar ben ik ontzettend blij mee, en ik raad het iedereen aan!
Tanja, 68 jaar over last van het verleden/opruimen
Ik kwam bij Monique omdat ik nog steeds regelmatig last had van wat ik in het verleden had meegemaakt, ondanks dat ik al vele jaren bezig was met het ‘opruimen’ hiervan. Dit had wel elke keer wat geholpen maar de klachten kwamen toch steeds, deels, weer terug.
Hiervoor was ik bij al bij veel verschillende therapeuten geweest, regulier en niet-regulier.
Ik vond het erg prettig en professioneel dat Monique met verschillende technieken kan werken en dat ze kan uittesten wat ik op dat moment nodig heb.
De beste methode voor mij was meestal SRT. Ongelooflijk dat iets dat zo simpel is zo’n diepe uitwerking kan hebben!
Op dit moment gaat het zo goed met mij dat ik nog maar zelden een afspraak bij haar nodig heb.
Maar het is voor mij heel fijn om te weten dat ik haar altijd weer kan bellen voor een nieuwe afspraak als ik dit nodig zou hebben; het voelt als een vangnet voor mij, heel veilig!

Marijke (28 jaar) over oud zeer verwerken en een nieuwe levensinvulling
Monique voelt zeer goed aan wat je op welk moment nodig hebt en weet daarbij precies de juiste woorden te vinden waardoor je je recht in je hart aangesproken voelt. Haar werkwijze om te starten met de lijst waarop je aangeeft welke punten je wilt verbeteren werkte voor mij erg goed. De manier waarop ze deze vervolgens ‘vertaalde’ door ze anders op te schrijven gaf gelijk verlichting en maakte goed duidelijk waar de kern zat. Tevens vind ik het heel bijzonder dat je eigenlijk verwacht dingen stap voor stap te kunnen aanpakken of dat iets tijd en ontwikkeling nodig heeft, maar al in één sessie konden we zoveel bereiken!
Mijn zoektocht naar wat ik zou willen en wat mijn kwaliteiten zijn op het gebied van werk werd in één sessie zó helder benaderd! Eindelijk kon ik die energie slurpende zoektocht stoppen! Vóór die tijd had ik al heel veel geprobeerd en uitgezocht ook met behulp van deskundigen, maar het ‘pakte’ nooit echt .De Regenesis behandeling zorgde ervoor dat de obstakels uit het verleden die in mijn lichaam zaten opgeslagen, konden worden opgeruimd. Ik heb nu het gevoel dat de laatste stukjes echt zijn opgeruimd. Het levensdoelenconsult vond ik prachtig om te doen, voor mij een bevestiging en fijn om te weten dat het zo is. Monique neemt echt de tijd en haalt keer op keer zoveel mogelijk uit een consult, dit alles met haar positieve benadering, humor en hartelijkheid.

Jorien (26 jaar) over depressieve gevoelens
Ik ben heel erg blij met alle hulp die ik van je gehad heb, ik heb er absoluut iets aan; mijn dagelijkse bezigheden voelen minder zwaar aan en mijn algehele gemoedstoestand is een stuk beter. Daarvoor dankjewel.

Maria (50 jaar) over zelfvertrouwen en blokkades opruimen.
Van begin af aan voelde het heel vertrouwd. Er was een goede open sfeer waarin alles gezegd kon worden. De verschillende manieren die aangewend werden om inzicht te krijgen in mezelf en mijn gedrag vormden voor mij een echte zoektocht naar het waarom en naar een oplossing om tot verbetering te komen. Het gevoel dat het een gezamenlijke zoektocht was deed mij goed. Het was duidelijk een traject dat we samen hebben afgelegd. Heel prettig dat het niet een therapeut / cliënt relatie was.
Over de hele linie heb ik gewonnen aan kracht om open in het leven te durven staan. Ik heb meer zelfvertrouwen en durf ook weer voluit te zingen. Het voelt of ik weer (tot uit mijn tenen) adem kan halen, dus de blokkade (oud zeer) die ik zo lang heb gevoeld in mijn lichaam is weg! Blij!

Nick (30 jaar) over inzichten in patronen en eigenwaarde
De inzichten die ik heb opgedaan tijdens onze sessies helpen me om als mens te blijven groeien.  Ik weet dat nu dat patronen uit het verleden, mij gevormd hebben tot wie ik nu ben, maar dat ik daar vanaf nu ook mijn eigen draai aan kan geven.  Met gevoel voor eigenwaarde, geeft me dit kracht en houvast om zacht en open te blijven! Vol lof over jou en je werkwijze! 

Ilse (49 jaar) over een passende keuze maken en leren focussen
Bij een lunch hoorde ik iemand praten over een nei coach. Eenmaal thuis ben ik meteen gaan googlen op Nei coach Tilburg. Zo kwam ik op de site van Monique. De foto van Monique sprak me meteen aan. Toch heb ik nog enkele dagen gewacht om een afspraak te maken.  De eerste afspraak vond ik wel wat spannend. Wat kan ik verwachten, is het iets voor mij en nog veel meer vragen. Zodra Monique de deur opendeed was het ijs gebroken. Wat een fijn mens. Ze is heel rustig en voelt vertrouwd aan. Daarnaast voelde ik dat ze mijn denkwijze begreep. En soms zette ze me een spiegel voor en duwde me met zachte hand de juiste richting in. Monique oordeelt niet over wie je bent, ze laat je compleet in je waarde. En ze heeft me behoorlijk aan het denken gezet over mijn eigen gedrag. Begin dit jaar heb ik de juiste keuze gemaakt en focus daar nu volledig op. Zonder Monique had ik dit niet gekund. En daar ben ik haar dankbaar voor. Ik weet dat het een weg is van vallen en opstaan. Het fijne is dat ik altijd terug kan komen als het even niet goed met me gaat en dat is een grote geruststelling. Dus Monique, nogmaals dank je wel dat je me naar dit punt hebt gebracht.

Tilly (54 jaar) over meer energie en werkplezier
Ik voel mij echt stukken steviger in mijn schoenen staan, heb veel meer energie en zin in de dingen. De gesprekken met jou en de energetische behandelingen hebben daar zeker een grote bijdrage aan geleverd. Ik heb het gevoel dat de magnesium ook veel heeft gedaan. Ook het advies weer multi-vitamine+D te gaan slikken heeft denk ik zijn effect. Je hebt boven een fijne en rustgevende plek en veel tools om mee aan de slag te gaan. Jouw tips en frisse kijk op het lesgeven en omgaan met de omstandigheden op school helpen mij om er iets lichter tegenaan te kijken. Verder voelde ik mij al snel bij jou op mijn gemak. Je bent lekker enthousiast en maakt het allemaal wat luchtiger door je humor, snelheid en inbreng van jouw eigen ervaringen. 

Nico (30 jaar) over veel piekeren
Ik vond het erg fijn om bij je te komen, en de manier waarop je “hallo” zei, bracht voor mij altijd al een veilig gevoel. Je manier van werken is erg sensitief en beviel me erg goed. Soms mis ik je zelfs een beetje 😉 Je reageert enorm snel op mail, wat ik heel fijn vond. Ik ben er in mijn optiek veel mee opgeschoten. Of ik helemaal klaar ben met ontwikkelen weet ik niet. Maar ik ben rustiger geworden, pieker minder, en probeer wat meer van mezelf te houden. Ik vond het traject erg fijn, en ben blij dat ik het heb gedaan! 

Annemarie (28 jaar) over grenzen aangeven, privé en op het werk
Wat ik fijn vond aan de begeleiding is dat je persoonlijk bent met een open houding. Ik voelde me snel op mijn gemak en vertrouwd en voelde me gezien en gehoord. Je vroeg goed door waardoor ik me bewuster ben geworden van mijn valkuilen. De afwisseling van behandeling en gesprek was heel prettig. Ook de tips over voeding vond ik erg prettig! Fijn dat er ook de mogelijkheid was om verbinding te leggen tussen Nico en mij.
Het heeft me best veel opgeleverd: ik heb meer inzicht in mijn valkuilen waardoor ik eerder kan ingrijpen, en voel me meer ontspannen. Ik kan in mijn werk beter aangeven waar mijn grens ligt, en durf me kwetsbaarder op te stellen naar personen en beter te uiten wat ik voel. Ik vind het zelf ook fijn om te zien wat de coaching voor Nico heeft opgeleverd. Hij durft zich meer open te stellen en te “voelen”. Nico en ik zijn daardoor dichter bij elkaar gekomen. We hebben nu een meer open communicatie. Echt fijn! Dank je wel! 

Belinda (32 jaar) over dwanggedachten en zelfacceptatie
Ik ben echt blij dat ik de stap heb gezet naar jou te komen. En het fijne vond ik dat je niet oordeelde, dat je liet zien dat iedereen wel eens iets geks denkt of doet en dat je vanuit een nuchtere inslag naar de dingen keek, waardoor ik dat ook ging doen. We hebben een hoop doelen opgesteld waar we aan hebben gewerkt. Door de sessies heb ik echt het idee dat ik mezelf beter begrijp, wat ik erg prettig vindt. Ook kan ik bepaalde kanten van mezelf beter accepteren en heb ik geleerd dat invullen wat andere denken zinloos is. Bedankt voor al je hulp. Ik ben er nog niet helemaal vanaf, en ergens vind ik dat ook wel spannend maar tegelijkertijd weet ik dat ik altijd terug kan komen of eerdere oefeningen opnieuw kan doen. Mede door de vele kopietjes die ik heb mogen maken, kan ik altijd even terugkijken op wat ik heb geleerd 😉 

Loes (70 jaar) over depressie en angstklachten
Toen ik al meer dan 2 jaar ernstige angstklachten had, waarvoor ik bij de psychiater liep, kwam ik bij Monique terecht voor een Nei-consult. Ik was in die tijd ernstig vermagerd en zeer depressief.
Door het Nei-consult kwamen we op een diepere laag terecht en konden er oude trauma’s loskomen. Monique schreef die dag ook magnesium voor. Ik heb die dag in mijn agenda dik omcirkeld, want vanaf toen ging het alleen maar bergopwaarts! Ik kreeg ook enkele Regenesisbehandelingen. Volgens mij is de magnesium die ik meekreeg een wondermiddel. De tranen die daarna loskwamen en de inzichten die ik kreeg deden de rest. Ik had niet kunnen geloven dat het nog goed kon komen met mij, maar het gaat beter dan ooit!
Ik ben je ontzettend dankbaar! Heel veel liefs! 

Yvanca (38 jaar)
Ik heb de sessies als heel erg positief ervaren. Ik was met name erg onder de indruk dat in de eerste twee sessies alle issues op tafel kwamen, terwijl ik daar in een ander traject een half jaar intensief mee bezig geweest ben. Herbevestiging van die issues was wel prettig, ook om te merken dat ik er in een aantal echt gegroeid ben. Een enkele keer, als het terugging naar de vroege kindertijd, werd het voor mij wel wat zweverig, maar met alles wat er verder uit is gekomen, kan ik niet zeggen dat je fout zat, of dat het vaag bleef. Juist die vertaling van zweverig naar concrete oefeningen en oplossingen was erg prettig. De oefeningen leverden bovendien direct een merkbaar resultaat. Ik vind dat jij alles op een prettige manier doet en aanpakt. Met liefde en respect, maar wel doortastend! 

Marijke (45 jaar) over psychisch in de knoop zitten
Ik ben een aantal keren bij Monique geweest omdat ik door verschillende gebeurtenissen psychisch erg in de knoop zat. Vanaf dag 1 dat ik bij Monique kwam voelde ik me door haar gesteund! Ik ervaar Monique als een warme, eerlijk, oprecht en hartelijke vrouw, die goed kan luisteren.
Ze doet er alles aan om je zo snel als mogelijk weer wat beter te laten voelen! Ze neemt je problemen serieus en kijkt samen met jou wat je nodig hebt om je weer goed te voelen. Ze houdt je een spiegel voor maar ook dat heb ik niet als bedreigend ervaren. Ik heb hierdoor veel geleerd bv. het anders kijken naar situaties enz.
Monique is ook iemand die je niet in het diepe gooit maar ze reikt je een hand waardoor het allemaal beter te dragen is en geeft je handvatten hoe ermee te dealen. Ze helpt je bij verwerken van nare gebeurtenissen maar kijkt daarnaast ook naar waar jouw kracht ligt en waar jouw mogelijkheden liggen. Waardoor je jezelf op een positieve manier weer opbouwt.
Als het niet goed ging met me en ik belde haar, kon ik vrij snel en soms zelfs al dezelfde dag bij haar terecht. Wat ik als zeer positief heb ervaren. Door Monique voelde ik me al vrij snel een stuk beter en ik kan haar aan iedereen aanraden!!!!!

Maartje (32 jaar) over zelfvertrouwen, accepteren van het verleden en hulp voor zoontje
Ik voelde me al snel op mijn gemak in de gesprekken met jou, doordat je een accepterende houding hebt. Bij jou heb ik nooit het gevoel gekregen dat ik iets vreemds zei of voelde en dat vond ik erg prettig! Dit zorgde ervoor dat ik mezelf met alle ervaringen, gedachten en gevoelens ook kon gaan accepteren. Ik vond het ook positief dat je een combinatie maakte van verschillende methodes, dus NEI, NLP maar ook de druppels. De druppels hebben me in het begin ook echt even de rust gegeven die ik toen nodig had. Het was prettig dat er geen vaststaand aantal afspraken was of periode om de coaching te doorlopen. Dit maakt het proces ook echt persoonlijk.
Ik ben precies op het goede moment bij de juiste persoon terecht gekomen! Je had niet alleen aandacht voor de vragen over mezelf maar ook met vragen over Jelle kon ik bij je terecht. En heel toevallig had je ook nog kennis en ervaring over kinderen met een intelligentiekloof. Hoeveel geluk kan ik hebben?! Al met al heb ik mezelf, met jouw hulp, beter geaccepteerd (ook mijn keuzes en ervaringen in het verleden) en ben ik dichter bij mezelf komen staan. Daarnaast heb ik ook meer vertrouwen gekregen in mijn rol als moeder en het feit dat het uiteindelijk allemaal goed gaat komen met Jelle. Ik kan alleen maar zeggen, heel erg bedankt daarvoor!!! 

Daphne (27 jaar) over eigenwaarde en zelfvertrouwen
Ik kwam in eerste instantie bij jou om over het niet halen van m’n school te praten want daar zat ik nogal mee, maar dat is helemaal goed gekomen dankzij jou. Ook had ik wat problemen met dat ik dyslectisch ben en ook daar gaat het nu beter mee. Mijn gevoel van eigenwaarde is wel een stuk gestegen op alle gebieden.
Ik heb er echt baat bij, elke keer als ik weer bij je ben geweest voel ik me een stuk fijner alsof er een last van m’n schouders af valt. Heb ook altijd een fijn gevoel bij jou, gewoon lekker rustig je verhaal kunnen vertellen. Heb zelf niet zoveel met de druppeltjes maar meer met de adviezen, bijvoorbeeld pas op de plaats maken als het even niet zo lekker gaat!!!
Je bent echt een aanrader 🙂 

Myrthe (29 jaar) over stress
Ik heb bij jou inzichten gekregen in mijn eigen gedrag. Je hield me goed een spiegel voor. De stress nam af tijdens en na de behandelingen. Je zette aan tot zelf nadenken over het probleem, wat ik heel fijn vond. 

Michel (36 jaar) over paniekaanvallen en opvoeding
Ik heb je manier van werken als zeer prettig ervaren. Je straalt rust en stabiliteit uit. Iets wat op mensen als ik een positieve uitwerking geeft (soms jaloersmakend) Ik moet heel eerlijk zeggen dat de eerste keer dat je met je werktuig begon te zwaaien ik nog wel wat sceptisch was, maar het bleek achteraf bewezen effectief. Met name je tips en tricks om met bepaalde dingen te dealen (niet alleen omtrent de paniekaanvallen, maar ook in de relationele sfeer en thuissituatie) hebben ECHT geholpen! Het is fijn bij jou je verhaal te doen en soms eens lekker te janken, zonder schaamte. Je wist me te helpen met het relativeren van zaken. Ik hoop oprecht dat wanneer de nood aan de man is ik weer bij je aan mag kloppen! 

Daniële (29) over jezelf wegcijferen
Ik vond het erg fijn om bij Monique te komen. Na enkele sessies begon ik mijzelf meer te waarderen. Zij liet mij inzien niet alleen voor anderen te zorgen, maar ook goed voor mijzelf te zijn. Ik cijferde mijzelf weg, en spiegelde mijzelf aan anderen. Nu besef ik mij dat ik goed ben zoals ik ben, en dat anderen mij moeten nemen zoals ik ben. Hierdoor kan ik betere beslissingen maken over wat ik wel en niet moet doen, en loop ik minder snel over mezelf heen. Monique is een lieve vrouw die goed naar je luistert en positief benaderd. Dat is erg fijn.